Je gebruikt een verouderde browser. Upgrade je browser voor een betere ervaring.

Koekjesvormmachines

Spaans Duits Engels Frans Rusisch ItaliaansNederlandsNederlands

Kalmeijer Koekjesvormmachine type KGM

Receptuur

De Kalmeijer koekjesvormmachines verwerken moeiteloos degen voor het maken van zandkoekjes, allerhande, kransjes, gevulde koeken, speculaas, taai, pepernoten, enz. Onder voorwaarden kan ook marsepein verwerkt worden. Aangezien geen wrijving of persing van het deeg in de koekjesvormmachine plaatsvindt, kunnen er degen verwerkt worden met een vetpercentage van 30% tot 70% en een suikerpercentage van 30% tot 100% (uitgaande van het bloemgewicht). Dit betekent dat u degen volgens eigen recept en koekjes naar eigen ontwerp kunt maken. Indien u vragen heeft over uw receptuur dan kunt u te allen tijde met onze proefbakker contact opnemen.

Voor allerlei recepten voor de koekjesvormmachine, download het receptenboek Nederlands receptenboek Belgisch

Pluspunten  • Met figuurwalsverwarming, dus geen bloemstrooier, daardoor beter bakaard
  • Figuurwalsen zonder gereedschap binnen 1 minuut te wisselen
  • Opklapbaar bakplatentransport, gering van afmeting
  • Uitneembare voedingswals, dus makkelijk te reinigen
  • Dikte figuren regelbaar (voor het juiste gewicht)
  • Automatisch start/stop systeem (machines stopt bij onvoldoende toevoer van bakplaten en /of deeg)
  • Compacte machine op wielen
  • Machine voldoet aan alle CE en HACCP normen
  • Hier onder vindt u de brochure van de Kalmeijer Koekjesvormmachine type KGM

Kalmeijer Koekjesvormmachine type KGM

Walsen

Kalmeijer heeft meer dan 60 standaardwalsen in het assortiment voor haar koekjesvormmachines. Ook bestaat de mogelijkheid om naar uw ontwerp, of dat van een klant, een speciaalwals te laten maken. Indien u hier meer over wilt weten dan kunt u contact met ons opnemen. Voor een deel van ons walsen assortiment: Download hier onze walsenfolder.

Bakplaten

Om goed met de koekjesvormmachine te kunnen werken is de kwaliteit van de bakplaten van groot belang. De Kalmeijer bakplaten worden gemaakt van geblauwde staalplaat me met een lengte van 59, 80 of 100 cm. De standaardbreedte is 25 cm. Voor rotatie-ovens met wagen die geschikt zijn voor bakplaten van 60 x 80 cm adviseren wij bakplaten met een lengte van 59 cm. Door er 3 naast elkaar te plaatsen dwars in de wagen wordt u oven optimaal gevuld.

Capaciteit

U kunt de koekjesvormmachine met 1 of 2 personen bedienen. Met 2 personen is de capaciteit van de machine 2 tot 5 kilo deeg per minuut, afhankelijke van de grootte en de dikte van de deegfiguren.

Koekjes het hele jaar door

Met de Kalmeijer koekjesvormmachine maakt u een ruimer assortiment ambachtelijke koekjes in minder uren. Heerlijke en onderscheidende koekjes voor de december feestdagen, voor de paasdagen en alle dagen daar tussenin.

Interesse in Kalmeijer?

Lijkt het u nou wat om een van onze producten of workshops te testen? Vraag dan via de onderstaande knop een vrijblijvende demo aan en ontdek of wij bij u in de smaak vallen!

Demo aanvragen